Tietääkö ope tarpeeksi oppimisesta?

Vaatii pienen ekstra-annoksen rohkeutta puhua tai kirjoittaa muille opettajille oppimisesta ja oppimisen taidoista, onhan oppiminen ja sen ohjaaminen jokaisen opettajan leipälaji. Uskaltaudun kuitenkin tähän toisaalta myös ihanaan tehtävään, koska oppiminen on niin syvällä opettajantyön ytimessä, että mistä muusta olisikaan mielekkäämpää puhua. Koulutyön kiireessä monelle ei jää paljoakaan aikaa tutkimusten seurailemiseen ja tietojen täydentämiseen, joten Oppimiskoodin aiheille on siksikin tilausta. Kirjavainun Elina sanoitti sen näin:

”Minua hämmensi huomata, kuinka vähän oikeastaan olen tiennyt oppimisen psykologiasta, vaikka opetuskilometrejä on takana jo melkoinen määrä.” 

Kirjavainu, Elina 

Minulle oli tärkeä käänne, kun aloin miettiä opiskelemista nimenomaan opiskelijoiden työn ja sen vaatimien taitojen näkökulmasta eläytyen oppimistyön psykologiaan monella eri tasolla. Näkökulman muutos johti lopulta kirjan kokoamiseen. Joitakin ajatuksia esittelen hieman yli viikon päästä 3.12. klo 18-19 ilmaisessa webinaarissa, johon voi rekisteröityä täällä. Tallenne tulee myöhemmin Opettajan tietopalvelun sivuille.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s